Fără categorie

3 motive să vii la Biblioteca Vie Orhei + 5 bilete

M-am gândit tare mult ce să scriu în acest articol ca să fie simplu și clar. Nu vreau să te conving să vii la eveniment și nici nu vreau să-ți creez așteptări.

Înțeleg, zi de sâmbătă, început de vacanță, dormit până la 11. Totuși am 3 motive pentru tine – De ce să vii la Biblioteca Vie ?

  1. Să îți formezi convingerea că etichetele sunt doar pentru haine
  2. Să îți oferi spațiul ca să gândești un pic altfel despre persoanele care sunt privite altfel
  3. Să intri în dialog cu Cărțile Vii și să citești printre rânduri ceea ce nu se poate spune în cuvinte

BONUS – Să devii mai bun pentru lumea în care trăiești. Că nu-i greu.

Hai! Hai împreună să facem un pas spre schimbarea de atitudine. Vino cu noi să învățăm diversitatea.

Ce este o Biblioteca Vie ? Biblioteca Vie funcționeză ca o bibliotecă obișnuită, cititorii vin și împrumută cărți pentru a le citi. Doar că, cărțile din această bibliotecă sunt OAMENI! Oameni etichetați, priviți ca fiind altfel sau chiar discriminați. Oameni curajoși, care au decis să povestească adevărul de după cortină. Să ne demnonstreze că etichetele sunt doar pentru haine!

  Biblioteca Vie își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. În cadrul bibliotecii vom avea 7 cărți, 7 oameni cu istorii diferite: persoană cu deficiență de vedere, călugăr, persoană cu dizabilități locomotorii, lesbiană, gay, mamă a doi copii cu necesități speciale, femeie jurnalistă discriminată. Biblioteca Vie ne permite tuturor să intrăm într-un dialog cu persoane, pe care în mod normal, le consideram inaccesibile și diferite. Toți suntem egali și e important să înțelegem asta!

Iată ce spun Tinerii Ambasadori pentru Pace, organizatorii acestei activități :

Vino la Biblioteca Vie doar din simplu motiv că e un eveniment accesibil, organizat cu multă dragoste de tinerii din Orhei. Acest eveniment trebuie neapărat să fie primul pe lista activităților tale de vară, deoarece îți oferim timp și spatiu pentru a face un pas spre acceptarea ta și a persoanelor diferite de tine.

De ce să vii la Biblioteca Vie? Simplu, vii ca să înveți. Aici vei afla adevărul din spatele persoanelor etichetate și discriminate. Aici te vei simți bine, doar TU şi CARTEA.

Biblioteca Vie este evenimentul care îți va demonstra ca toți oamenii merită respect, indiferent de orientarea sexuală, ocupație, starea fizică etc. Evenimentul este oportunitatea de a distruge etichetele create de societate.

Biblioteca Vie îți va oferi posibilitatea de a face cunoștintă cu istoriile oamenilor ce sunt etichetați în societate doar pentru că la prima vedere par diferiți.

Dacă eşti într-adevăr dornic de a cunoaşte ceva nou ce îţi va schimba anumite viziuni, evenimentul „Biblioteca Vie” este potrivit pentru tine. Aici vei avea ocazia să descoperi experiențe unice din viețile oamenilor ce sunt supuşi etichetării și discriminării în societatea noastră. Vino să priveşti viața acestor oameni din propria lor perspectivă, din istoriile ce le vor împărtăşi cu tine. Dacă vrei să faci un pas spre acceptarea, atunci te aşteptăm cu drag.

Biblioteca Vie este o soluție bună pentru a-ți schimba unele convingeri. Eu vreau să devin un om ce nu judecă alți oameni pentru că sunt diferiți.


Un gând despre „3 motive să vii la Biblioteca Vie Orhei + 5 bilete

  1. Mi-Ar placea sa particip la un așa eveniment, întrucât sunt dornica de noi lucruri și noi istorii de viață. As vrea sa încerc o noua încadrare în lumea cărților, mai ales a celor vii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s